У Омеляна хочуть переглянути список посадовців "УЗ" з доступом до держтаємниці

П'ятниця, 16 грудня 2016, 12:15

Список посадових осіб ПАТ "Укрзалізниця" з правом доступу до державної таємниці повинен бути переглянутий.

Про це заявив заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк, пише "Інтерфакс-Україна".

В ході оперативної наради з керівництвом ПАТ з приводу кібер-атаки на сервери "Укрзалізниці" він також додав, що робота з безпеки в системі "Укрзалізниці" повинна бути посилена.

"Ми ініціюємо проведення розслідування, я тримаю його на особистому контролі. Ця атака не є першою, але ніяких висновків з попередніх загроз зроблено не було. За підтримки керівництва міністерства над усуненням наслідків хакерської атаки, а також над посиленням інформаційної безпеки в "Укрзалізниці" залучені провідні фахівці", - заявив Лавренюк.

Реклама:

Він додав, що 16 грудня відбудеться нарада за участю керівників державних компаній і підприємств інфраструктурної галузі щодо посилення інформаційної безпеки.

Перший заступник міністра інфраструктури Євген Кравцов в свою чергу повідомив, що Національна поліція, СБУ і кіберполіція розслідують хакерські атаки на сервери "Укрзалізниці".

Він підкреслив, що безпека в системі залізниці, в тому числі і інформаційна, є важливою складовою національної безпеки.

"Міністерство ініціює проведення службового розслідування із залученням правоохоронних органів і СБУ. Якщо підтвердиться, що атаки здійснювалися на замовлення сил за межами України, їх треба розглядати як частину комплексної хакерської атаки проти ресурсів органів державної влади", - зазначив Кравцов.

Він також підкреслив, що ситуація із забезпеченням паливом повинна бути на особливому контролі з боку керівництва "Укрзалізниці" і ніякі атаки на сервери не є причиною для збоїв в поставках палива.

Нагадаємо, раніше голова "Укрзалізниці" Войцех Балчун заявив про погрози у бік її менеджменту та хакерські атаки на підприємство.

Як відомо, у четвер зник доступ до сайту ПАТ "Укрзалізниця".

На сайті зазначається, що доступ відключений у зв’язку з роботами по конфігурації локальної мережі.

Пізніше, міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що "УЗ" атакували хакери з України на замовлення особи з Санкт-Петербурга.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!