"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

З держбанків через маніпуляції з ОВДП вивели півмільярда - ГПУ

Четвер, 15 грудня 2016, 14:31

Головне слідче управління Генпрокуратури проводить досудове розслідування у справі виведення з держбанків коштів через операції з ОВДП.

Про це пише Liga.net.

Досудовим розслідуванням встановлено, що з 2012 по 2014 рік невстановлені посадові особи держбанків, навмисне (в інтересах компаній Фондовий актив, Бонд і інших) провели ряд маніпуляцій за допомогою неринкових контрактів на біржі Перспектива, створивши умови для привласнення коштів цих банків на суму близько 500 млн гривень.

"У ході розслідування встановлено, що з 2012 по 2014 рік посадові особи Ощадбанку, Укргазбанку, Укрексімбанку, OTP Bank продавали ОВДП через посередників Фондовий актив, Бонд, Qhenox Limited і інших суб'єктів господарювання, які в свою чергу за рахунок маніпуляцій на фондовій біржі, збільшували ціну на ОВДП, і в подальшому продавали іншому держбанку України, що завдало збитків на загальну суму близько 500 млн гривень", - свідчить постанова суду.

Реклама:

29 листопада суд надав слідчому ГПУ дозвіл на тимчасовий доступ до документів за операціями з вказаними ОВДП (зокрема, до документів Національного банку і Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку).

Раніше повідомлялося, що до розкрадання коштів державних банків можуть бути причетні компанії, близькі до президента Петра Порошенка.

Читайте також розслідування ЕП на цю тему.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!