В ГПУ обіцяють суд над керівниками НБУ, МЕРТ і "Нафтогазу"

Четвер, 15 грудня 2016, 12:28

Заступник генерального прокурора Євген Єнін анонсує найближчим часом передачу до суду справ проти керівників Національного банку, НАК "Нафтогаз України" та Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Про це він сказав на конференції з повернення активів "Повернення украдених активів корумпованої політичної еліти: арешт; конфіскація; управління", передає УНІАН.

Єнін наголосив, що, на його думку, "ніхто не буде сумніватися, що тема повернення активів, переслідування тих, хто продовжує грабувати цю країну навіть сьогодні, через три роки після Революції гідності, є одним з найбільш кричущих викликів для української державності".

"Лише за цей рік слідчими Генеральної прокуратури до суду подано біля 800 обвинувальних вироків у справах, де йдеться про корупцію", - повідомив Єнін.

Реклама:

Як стверджує заступник генпрокурора, це більше, ніж половина від загальної кількості обвинувальних вироків, поданих сукупно усіма слідчими органами України.

"На сьогодні ми можемо говорити, що немає недоторканних. На лаві підсудних буквально вже ближчим часом з'являться керівники Національного банку, Міністерства економіки, "Нафтогазу", керівництво комерційних банків, а також державних агенцій", - наголосив Єнін.

"Сьогодні ми очікуємо на вердикти стосовно першого заступника Миколаївської обласної адміністрації, колишнього міністра юстиції, колишнього заступника міністра охорони здоров'я, заступників керівників прокуратури та керівників прокуратури різних регіональних та місцевих ланок і багатьох інших", - сказав заступник генпрокурора.

Також він додав, що наступною в черзі буде значна кількість як колишніх, так і сьогоднішніх чиновників.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: