Австрійська OMV та "Газпром" підписали угоду про обмін активами

Четвер, 15 грудня 2016, 09:00

Австрійська нафтова компанія та російський "Газпром" досягли стратегічної угоди про обмін активами, згідно з якою "Газпром" отримає 38,5% норвезьких активів OMV в обмін на 24,98% четвертої і п'ятої ділянок ачимівських покладів Уренгойського родовища.

Про це повідомляє Nachrichten.at.

Згідно з угодою, OMV отримає 24,98% частки в проекті з розробки ділянок 4A і 5A ачимівських покладів Уренгойського родовища "Газпрому" в обмін на 38,5% у OMV AS, яка займається геологорозвідкою і видобутком в Норвегії.

Корпорації підписали відповідну заяву у Відні, 14 грудня.

Реклама:

Видання повідомляє, що угода набуде чинності вже 1 січня 2017 року, але підписання підсумкових документів очікується тільки у середині 2017 року.

"Голова Правління ВАТ "Газпром" Олексій Міллер і голова Правління OMV AG Райнер Зеле підписали базову угоду про обмін активами. Церемонія відбулася в присутності міністра фінансів Австрії Ханса Йорга Шеллінга та заступника міністра енергетики Росії Анатолія Яновського", - повідомили у прес-службі "Газпрому".

 

"Базова угода визначає частку в активі, яку "Газпром" отримає в рамках обміну з OMV, та містить ряд інших комерційних умов і носить юридично зобов'язуючий характер. По суті, на сьогоднішній день визначено основні параметри угоди. Ми плануємо узгодити і підписати фінальну документацію з обміну активами до середини 2017 року", - сказав голова правління "Газпрому" Олексій Міллер.

Нагадаємо, нещодавно євродепутати закликали комісію ЄС скоротити залежність країн-членів від газу в довгостроковій перспективі і не дозволяти будівництво російського газопроводу "Північний потік-2".

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!