Гройсман пояснив, як працювала так звана схема Онищенка

Середа, 14 грудня 2016, 18:42

Депутат-утікач Олександр Онищенко завдяки схемам зумів отримувати 5,2 тис. грн незаконних прибутків на кожній тисячі кубометрів газу.

Про це пише прес-служба НАК "Нафтогаз України"  на своїй сторінці у Facebook з посиланням на прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

"Як працювала так звана схема Онищенка? На ринку газ коштував 7 200 грн, і ви не знайдете жодної приватної компанії в Україні, яка продавала газ нижче цього порогу. Що робили такі ділки? Вони купували газ у державних компаніях по 2 000 грн за тис. кубів, а продавали його по 7 200 грн. На цьому вони й заробляли скажені гроші, адже державний газ був в 3-4 рази дешевший", - розповів Гройсман.

За словами Гройсмана, через таке грабіжництво державні видобувні компанії перебували у стагнації, вони не могли проводити буріння, дослідження, вони постійно зменшували видобуток газу, натомість приватники його збільшували.

Реклама:

Як відомо, лише за 4 місяці після викриття схем Онищенка держава заробила на продажу газу в 6 разів більше, ніж за 3 роки діяльності цих схем.

Раніше, народний депутат Сергій Лещенко показав переписку Онищенка з Кононенком на 7 мільйонів гривень.

Як повідомлялося, 5 липня Верховна Рада за зверненням Генпрокуратури схвалила позбавлення недоторканності, затримання і арешт депутата Онищенка.

Онищенко підозрюється в скоєнні в січні 2013 - січня 2016 року злочинів, передбачених ч. 4 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво) Кримінального кодексу.

За словами директора НАБУ Артема Ситника, в результаті діяльності підприємств, близьких до депутата Онищенко, при реалізації договорів СД з "Укргазвидобуванням" державі сумарно було нанесено збитків в розмірі близько 3 млрд гривень.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: