У Києві суд заборонив роботу фанерного заводу через забруднення повітря

Середа, 14 грудня 2016, 13:09

Дніпровський районний суд Києва заборонив роботу фанерного заводу "Фанплит" через забруднення повітря в Києві.

Про це сказано в ухвалі суду від 9 грудня.

Прокуратура звернулася в суд із клопотанням про заборону використання теплогенераторів заводу, які працюють за рахунок спалювання деревної тріски.

Також прокуратура вимагала заборонити демонтаж і використання обладнання для спалювання деревної тріски, що підключене до термо-масляної установки.

Реклама:

Досудовим розслідуванням установлено, що в Інтернеті й засобах масової інформації з'явилася інформація про порушення заводом "Фанплит" умов дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Крім того, установлено, що в Дніпровську районну державну адміністрацію постійно надходять скарги від мешканців житлового комплексу "Комфорт Таун" на забруднення повітря фанерним заводом.

Допитані як свідки жителі житлокомплексу повідомили, що вони постійно відчувають у повітрі неприємний запах, схожий на концентрований захід деревини, різкий хімічний захід і запах диму.

Перевіркою встановлено, що це підприємство здійснює викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря з перевищенням затверджених гранично припустимих норм (оксид вуглецю, азоту діоксиду), а також викиди забруднюючих речовин, на які відсутній відповідний дозвіл.

Зокрема, зазначено, що відповідно до звіту інвентаризації викидів забруднюючих речовин на ЗАТ "Фанплит" передбачене використання як паливо природного газу.

Однак зазначене підприємство використовує як паливо деревину без належного на те дозволу.

Суд розглянув клопотання прокуратури і повною мірою задовольнив його.

Як повідомлялося, у жовтні Дніпропетровський апеляційний господарський суд підтвердив зобов'язання гірничо-металургійного комбінату "Арселор Міттал Кривий Ріг" сплатити 72 млн гривень за порушення законодавства про охорону навколишнього середовища.

Українські новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: