Правоохоронці провели обшуки у справі виведення коштів з "Укргазбанку"

Середа, 14 грудня 2016, 12:00

Генпрокуратурою спільно з СБУ та Нацполіцією були проведені обшуки в рамках розслідування кримінального провадження за фактами привласнення кредитних коштів службовими особами АБ "Укргазбанк" у розмірі 140 млн гривень.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Згідно з повідомленням, у вказаному кримінальному провадженні розслідується діяльність службових осіб "Укргазбанку" у період  2008-2010 років.

Як наголошується, службові особи "Укргазбанку", зловживаючи службовим становищем, умисно надали підконтрольному суб’єкту господарювання кредит у розмірі 100 млн гривень, який не повернуто під заставу власного майно - нежитлового будинку, вартість якого за пособництва незалежного оцінювача, акредитованого в "Укргазбанку", штучно завищено майже в десять разів.

Реклама:

"У момент приватизації будинок оцінено у розмірі 14,2 млн гривень, а вже на період надання кредиту у розмірі 149,8 млн гривень. Використовуючи зазначену шахрайську схему, аналогічним шляхом з АБ "Укргазбанк" виведено майже 3,2 мільярди гривень", - йдеться у повідомленні.

"Наразі проводяться обшуки за 9 адресами, а саме: в офісних приміщеннях суб’єктів господарювання, задіяних в злочинній схемі виведення коштів, за місцями проживання та реєстрації директорів, їх засновників, незалежного оцінювача акредитованого в "Укргазбанку" та службових осіб банківської установи", - повідомляє ГПУ.

Згідно з повідомленням, окрім первинної документації яка і підтверджує факт вчинення злочину, за місцями проведення обшуків виявлено та вилучено 2 одиниці вогнепальної зброї з глушниками, набої та магазини до неї.

Також у банківській скриньці незалежного оцінювача, який проводив оцінку заставного майна, вилучено грошові кошти в готівковій формі у сумі майже 600 тисяч доларів", - йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що до розкрадання коштів державних банків можуть бути причетні компанії, близькі до президента Петра Порошенка.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: