VISA і "ПриватБанк" запустили оплату покупок через смартфон

Вівторок, 13 грудня 2016, 09:12

"ПриватБанк" оголосив про запуск нового безконтактного електронного гаманця, який дозволить власникам карток Visa розплачуватися за купівлі та послуги за допомогою смартфону у звичайних POS-терміналах.

Про це йдеться у прес-релізі банку.

Щоб заплатити за купівлі смартфоном, потрібно активувати в додатку безконтактну оплату й піднести смартфон до торгового терміналу замість картки.

Пристрій повинен підтримувати NFC, мати на борту операційну систему Android 4.4 або вище та встановлений додаток Privat24.

Реклама:

Як зазначається, NFC-гаманець працює на базі технології Visa Token Service, яка забезпечує повну безпеку платежів.

VTS замінює конфіденційну інформацію про платіжну картку на цифровий ідентифікатор – токен, який не містить деталей платіжного рахунку клієнта, наприклад, 16-значного номера картки.

"Цей токен може безпечно зберігатися в онлайн-торговців або на мобільних пристроях, і зловмисники при всьому бажанні не зможуть використовувати його для крадіжки грошей з рахунку клієнта", - йдеться у повідомленні.

"При цьому токен, прив’язаний до загубленого або вкраденого мобільного пристрою, можна моментально перевипустити без необхідності змінювати номер рахунку або перевипускати саму картку", - повідомляється у прес-релізі.

Крім того ПриватБанк запускає функцію кардшерінгу. Відтепер власник картки Visa ПриватБанку може віртуально поділитися нею з друзями або родичами. Ті зможуть прив’язати чужу картку до свого смартфону й розплачуватися нею за допомогою безконтактного гаманця Приват24 в торгових мережах по всьому світі.

"Щоб поділитися карткою, потрібно вибрати одержувача зі списку контактів або зазначити його телефон, ввести суму, яка буде доступна для платежу з картки відправника, та вибрати час дії послуги. При цьому одержувачу послуги не потрібно бути клієнтом ПриватБанку - досить мати смартфон з підтримкою NFC, Android 4.4 або вище та встановленим додатком Privat24", - йдеться у прес-релізі.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: