Український стартап Mevics залучив 500 тисяч від британської UBTower

Понеділок, 12 грудня 2016, 14:34

Стартап Mevics, заснований студентами Одеського політехнічного університету, привернув 500 тисяч дол. від інвестиційно-консалтингової компанії UBTower.

Про це пише AIN.

Як пише видання, Mevics - це гаджет, який дозволить зберегти здоров'я спини і виробити правильну поставу тим, у кого сидяча робота.

Залучені кошти планують витратити на промисловий дизайн, створення прототипів для масового виробництва, маркетинг, а також розширення команди, оренду офісу та підготовку до виходу на Kickstarter.

Реклама:
 

Нагадаємо, Mevics - це мініатюрний пристрій, яке стежить за положенням спини і синхронізується з Bluetooth зі смартфоном.

Закріплюється гаджет під одягом за допомогою магніту або липучки, і коли людина починає сутулитися, вібрує, сигналізуючи, що потрібно вирівняти спину.

ВИдання вказує, що створили Mevics - студенти Одеського політехнічного університету Віктор Лауштан, Максим Трибунська і Владислав Моржанов.

Вперше пристрій представили в липні 2016 року, коли команда переїхала до Києва для участі в IoT Hub.

 

Про інвесторів відомо мало. За інформацією на сайті, це міжнародна консалтинго-інвестиційна компанія, зареєстрована в Лондоні в січні 2016 року, яка дивиться на проекти з різних сфер, починаючи від нерухомості і закінчуючи технологіями.

Очікувана роздрібна ціна на даний момент невідома.

За попередніми даними вона буде варіюватися від 80 до 100 дол, однак на Kickstarter Бекер обіцяють хорошу знижку. Відвантаження першим Бейкер планують почати в серпні 2017 року, а далі в планах - вихід на ринок США і Європи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!