"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Вінниця витратить 8 мільйонів євро на електронний квиток у громадському транспорті

Неділя, 11 грудня 2016, 18:16

Міська влада Вінниці має намір впровадити в 2018 році електронний квиток для проїзду в громадському транспорті.

Про це повідомляє ЦТС.

Вартість проекту оцінюється в 8 млн євро. Для цього планується залучити кредит ЄБРР і кошти з фондів ЄС.

"Залежно від технічного рішення постачальників, обсягів зовнішньої інфраструктури, кількості обладнання та термінів впровадження (витрати складуть) - до 8 млн євро. Планується залучити фінансову підтримку ЄБРР і фондів ЄС", - заявила Катерина Бабіна, директор комунального підприємства "Вінніцакартсервіс", відповідаючи на питання видання "Вежа" про вартість впровадження електронного квитка у Вінниці.

Реклама:

Зараз КП "Вінніцакартсервіс" готується до проведення тендеру, який відбудеться на початку 2017 року. За словами Катерини Бабіної, бажання взяти участь в ньому виявили 125 компаній з 20 країн світу. З них було відібрано 14 претендентів, які візьмуть участь в тендері. Протягом півроку після торгів буде закуплено обладнання і почнеться поширення карток.

"У 2018 році система повинна запрацювати в тестовому режимі", - зазначила Катерина Бабіна.

Як пише видання "Вежа", спеціальні валідатори будуть встановлені в кожному трамваї, тролейбусі і автобусі як в салоні, так і на вході. Пасажири будуть розраховуватися, притуливши картку до валідатора. Поповнити баланс картки можна буде в терміналах або через мобільний додаток.

Після впровадження електронного квитка кондукторів не звільнятимуть, їх перекваліфікують у контролерів або консультантів, які на початковому етапі будуть пояснювати пасажирам, як користуватися системою. У контролерів будуть спеціальні прилади, що зчитують інформацію про оплату.

Нагадаємо, що Верховна Рада 17 листопада прийняла в першому читанні законопроект №4121, який створює правові підстави для впровадження електронного квитка.

Крім того, влада Львова підписали угоду з ЄБРР про надання кредиту в розмірі 10 млн євро для впровадження електронного квитка.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: