OVERTIME: ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ

Четвер, 1 грудня 2016, 19:43

Підвищення "мінімалки", підвищення тарифів на тепло і телефонний зв'язок, скасування бронювання квитків на УЗ та продаж домену ex.ua за мільйон доларів - головне за 1 грудня.

Обов'язковий текст дня. Пам'ятайте Сергія Курченко - "младоолігарха" часів Януковича, який до своєї втечі в Москву був основним каналом нелегальних поставок нафтопродуктів в Україну? Зараз він зайнявся вугіллям на окупованих територіях.

За даними джерел ЕП, структури Курченко почали "щипати" антрацитові об'єднання групи ДТЕК, претендуючи і на їх ресурс.

Зупинити ці "наскоки" власнику групи Рінату Ахметову буде складно: з недавніх пір Курченко сприймається в зоні АТО як уповноважений російського ФСБ.

Реклама:

***

В Україні зросли "мінімалка" та прожитковий мінімум.

Зокрема, прожитковий мінімум з 1 грудня встановлюється на рівні 1,544 тисяч гривень, для дітей до 6 років - 1,355 тисяч гривень, дітей з 6 до 18 років - 1,689 тисяч гривень, працездатних - 1,6 тисяч гривень, для тих, що втратили працездатність - 1,247 тисяч гривень.

***

З 1 грудня в Україні подорожчав телефонний зв'язок.

Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, з 1 грудня 2016 року підвищила максимальні розміри тарифів на послуги фіксованого зв'язку для населення і бюджетних організацій на 10,6%, а з 1 січня 2017 року для бюджетних організацій ще на 21,2%.

***

НКРЕ хоче підвищити тарифи на тепло для бюджетників на 22%.

Про це йдеться в проекті постанови Нацкомісії.

Згідно з документом, тарифи на тепло для інших споживачів (крім населення) планується підвищити в середньому на 22,4% (на 224,01 грн/Гкал) - до 1224,72 грн/Гкал. У свою чергу тарифи для релігійних організацій залишаються незмінними.

***

Міжнародні резерви України на 1 грудня становили 15,3 млрд  дол., що майже на 1,4% менше, ніж місяцем раніше.

"Формально Нацбанк залишає прогноз щодо резервів на кінець цього року. Але якщо бюджет не буде прийнято в першій декаді грудня, то можливість отримання транша МВФ практично нульова", - повідомив заступник глави НБУ Олег Чурій.

***

"УЗ" заборонила резервування квитків через інтернет.

Як повідомили в "УЗ", рішення призупинити онлайн-резервування місць в поїздах прийнято керівництвом за численними зверненнями пасажирів, які скаржаться, що в період масових перевезень складно придбати квиток.

***

"Бориспіль" та "Укрхімтрансаміак" отримають нових керівників.

Комітет з призначень обрав за конкурсом та рекомендував на посаду керівника "Борисполя" - Павла Рябікіна, "Укрхімтрансаміака" - Павла Шебесту, "Маріупольського порту" - Олександра Олійника.

***

Ex.ua продає домен за мільйон доларів.

"Найдорожчий домен UANET продається. Ціна домену EX.UA - 1 млн доларів. 100% виручених коштів буде витрачено на термінові і невідкладні дитячі операції", - йдеться в заяві розміщеній на сайті ресурсу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!