Аналітики "Укрсоцбанку" розповіли, як долар відреагує на Трампа

Середа, 9 листопада 2016, 18:49

Вплив перемоги Дональда Трампа на президентських виборах в США на курс долара до основних світових валют буде набагато меншим, ніж було з фунтом після Brexit.

Таку думку висловили аналітики "Укрсоцбанку".

"Так як долар залишається основною резервною валютою, можливості втечі інвесторів з американських активів обмежені, відповідно тиск на курс долара теж буде обмеженим", - вважають аналітики.

"Що стосується курсу гривні до долара, то фактор Трампа надасть швидше підвищувальний вплив на курс в Україні, незважаючи на можливе ослаблення курсу долара до основних світових валют", - відзначили банкіри.

Реклама:

У прес-релізі наголошується, що в ситуації невизначеності інвестори зазвичай різко знижують інвестиції в активи країн і перекладають їх в більш надійні активи розвинених країн або в золото.

"Зниження інвестицій в активи emerging markets викличе девальвацію національних валют на цих ринках. А так як більша частина українського експорту якраз припадає на країни, що розвиваються, це вплине на конкурентоспроможність українських експортних товарів і стимулюватиме девальвацію гривні", - відзначають аналітики.

"Другий аспект - політичний. Нова адміністрація США, швидше за все, знизить підтримку України, включаючи фінансування. Ринок може також закладати цей аспект у вартість національної валюти", - говориться в прес-релізі.

"У будь-якому випадку, ми не очікуємо різких коливань курсу через фактор Трампа, тим більше, що є висока ймовірність, що Нафтогаз зможе залучити кредит на закупівлю газу від Світового банку на 0,5 млрд доларів. Це безумовно знизить тиск на валютний ринок", - заявили банкіри.

Як відомо, кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп набрав більше 270 голосів вибірників, необхідних для загальної перемоги.

Як повідомлялося, єврооблігації України в середу вранці стрімко втрачають вартість на повідомленні про перемогу в президентських перегонах в США республіканця Дональда Трампа.

Нагадаємо, європейські індекси також відреагували падінням на перемогу Трампа.

В США результат виборів призвів до обвалу курсу долару та мексиканського песо, а також до змін на сировинних ринках.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: