Кабмін готує список товарів, які ввозитимуть на окупований Донбас

Субота, 5 листопада 2016, 16:47

Список товарів, які офіційно можуть перетинати лінію розмежування на Донбасі – погоджується.

Про це заявив в ефірі проекту "Радіо Свобода Донбас.Реалії" радник міністра у справах окупованих територій і переселенців Юрій Гримчак

Він зазначив, що Україна багато втрачає в економічному та політичному плані від заборони перевезення товарів через лінію зіткнення на Донбасі.

"Є розуміння того, що, наприклад, продукти харчування можна перевозити через лінію розмежування тому, що ми частково втрачаємо економічно і політично. Список погоджується. Він буде оприлюднений. Можна буде частково зняти якісь питання щодо товарів, які перетинають лінію розмежування незаконно", – зазначив Гримчак.

Реклама:

Чиновник наголошує, що товари, які незаконно ввозять на територію Донбасу, підконтрольну сепаратистам, не є контрабандою.

"Це називається незаконне переміщення товарів через лінію розмежування. Коли я чую контрабанда, то це, по-перше, юридично неправильно, по-друге, контрабанда існує через кордони між країнами, які визнані. У нас немає там кордонів з якоюсь іншою країною. Там така сама Україна, тільки тимчасово окупована територія", – говорить Гримчак.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!