Насалик відповів, де Україна купує антрацитове вугілля

П'ятниця, 4 листопада 2016, 11:14

На сьогоднішній день Україна отримує антрацитову групу вугілля із зони АТО - це вугілля із шахт, які зареєстровані і платять податки на території України

Про це він заявив під час "Години запитань до Уряду" у ВР, відповідаючи на запитання детутата ВО "Свобода" Андрія Іллєнка.

"Україна споживає в теплових генераціях 24,5 мільйона тонн. З них – 9,2 мільйона тонн, це антрацитова группа, яка, нажаль, на сьогоднішній день, на контрольованій території України не виробляється", - зазначив Насалик.

За його словами, антрацитову групу вугілля, яке на сьогоднішній день Україна отримує із зони АТО, це вугілля із шахт, які зареєстровані і платять податки на території України.

Реклама:

"Перший раз, Уряд і Міністерство зробило широку програму щодо диверсифікації поставки антрацитової групи вугілля з інших джерел. Повинен Вас поінформувати, що на сьогоднішній день зафрахтовано більше 560 тисяч тонн антрацитової групи, яка поставляється з альтернативних джерел", - розповів міністр.

Насалик зазначив, що на сьогоднішній день поставляє антрацитову групу вугілля не тільки ПАТ "Центренерго", яке має вплив безпосередньо на Фонд держмайна і, можливо, на Міненерговугілля, але і група "ДТЕК" (Ахметов - ред.) і група "ТехНова".

"Хочу проінформувати, вчора (3 листопада – ред.) прийшов транспорт: 77 тисяч тонн вугілля, яке поставила група "ДТЕК", - наголосив міністр.

Крім того, за його словами, уряд зробив все, щоб зменшити споживання антрацитової групи.

"Зокрема, на Зміївській ТЕЦ на 2 і 5 блоці ми зробили програму і переробляємо систему подачі із антрацитової групи на газову групу. Це дасть нам можливість зробити все, щоб мінімізувати поставки антрацитової групи вугілля з зони АТО", - підсумував Насалик.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: