Кістіон анонсував створення нової компанії-оператора української ГТС

П'ятниця, 4 листопада 2016, 10:56

Кабмін в рамках реформування "Нафтогаз України" хоче до кінця листопада створити нову компанію - оператора газотранспортної системи, а саме - акціонерне товариство "Магістральні газопроводи України".

Про це заявив віце-прем’єр-міністр  Володимир Кістіон за результатами засідання робочої групи з питань прискорення реформування НАК "Нафтогаз України", яке відбулося 3 листопада.

"Робоча група схвалила проект плану дій щодо корпоративного управління оператора газотранспортної системи України – ПАТ "Магістральні газопроводи України". Тепер Міненерговугілля має підготувати цей документ для розгляду на найближчих засіданнях Кабміну. Також найближчим часом на розгляд Уряду має бути внесено і проект постанови власне про утворення ПАТ "МГУ", - наголосив Кістіон.

Також на найближчих засіданнях Кабмін має схвалити зміни до плану реструктуризації НАК "Нафтогаз". 

Реклама:

"В рамках робочої групи ми переглянули план реструктуризації НАК "Нафтогаз": уточнили деякі пункти плану, актуалізували завдання, оскільки терміни виконання деяких завдань давно минули", - пояснив Кістіон.

За словами віце-прем’єр-міністра, всі вказані документи мають бути схвалені Урядом до кінця листопада.

"Ми маємо якнайшвидше прийняти всі ці документи. Реформа "Нафтогазу" - це зобов’язання, яке Україна взяла на себе в рамках Третього енергетичного пакету, і ми повинні його виконувати. Думаю, що протягом місяця Уряд ухвалить і актуалізований план реструктуризації НАК "Нафтогазу", і документи, необхідні для утворення ПАТ "Магістральні газопроводи України", - підсумував Кістіон.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: