"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ дозволив банку Тігіпка випускати електронні гроші

П'ятниця, 4 листопада 2016, 10:04

ТАСкомбанк визначено Національним банком одним з банків, який має право здійснювати випуск електронних грошей та отримав погодження правил використання електронних грошей по передплаченим картками міжнародних платіжних систем Visa і MasterCard.

Про це йдеться в повідомленні банку, пише Finclub.

"Отримана можливість дає право банку випускати віртуальні платіжні інструменти Visa і MasterCard без відкриття рахунку та ідентифікації клієнта, що дозволяє швидко і якісно проводити розрахунки і платежі як клієнтів, так і не клієнтів банку", - заявив заступник голови правління ТАСкомбанку Валерій Даниленко.

За його словами, дана технологія лежить в основі мобільного застосування, яке розробляється банком.

Реклама:

При скачуванні зазначеного мобільного застосування у користувача буде випускатися віртуальна платіжна карта MasterCard. Використовуючи випущену платіжну карту, користувач зможе оплачувати товари/послуги або здійснити переказ з карти на карту.

Завдяки моментальній процедурі відкриття віртуальної платіжної карти у програмі, сервісом зможе скористатися будь-який власник смартфона.

"Також ми починаємо імплементацію випуску віртуальних карток з партнерами - найбільшими гравцями еCommerce", - додав Даниленко.

Нагадаємо, що з квітня 2015 року Сергій Тігіпко очолював Наглядову раду АТ "ТАкомбанк".

Як повідомлялося, опосередкованим власником банку є Сергій Тігіпко з часткою 48,9% акцій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: