"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ОПЕК знизить видобуток нафти на 1,2 мільйона барелів, РФ - на 300 тисяч

Середа, 30 листопада 2016, 19:35

Організація країн-експортерів нафти знизить видобуток до 32,5 млн барелів на добу.

Про це повідомив журналістам міністр нафти Ірану Биджан Зангане, передає "Інтерфакс-Україна".

Іран збільшить видобуток на 90 тисяч барелів на добу з рівня жовтня, сказав він. Іран задоволений підсумками зустрічі ОПЕК, підкреслив Зангане.

Саудівська Аравія скоротить видобуток до 10,058 млн барелів на добу, заявив міністр енергетики, промисловості і мінеральних ресурсів Саудівської Аравії Халід аль-Фаліх. "Це хороший день для нафтового ринку. Ми дуже щасливі", - підкреслив Фаліх.

Реклама:

Ангола скоротить видобуток нафти на 4-5%, Ірак скоротить видобуток на 209 тисяч барелів на добу, Кувейт скоротить видобуток на 130 тисяч барелів на добу, повідомили міністри цих країн.

Індонезія вирішила призупинити своє членство в ОПЕК, повідомив міністр нафти Кувейту Анас ас-Салех.

Угода про зниження видобутку ОПЕК почне діяти з січня, повідомив міністр енергетики, промисловості і мінеральних ресурсів Саудівської Аравії.

ОПЕК створить комітет для моніторингу виконання умов угоди, в нього увійдуть Венесуела, Кувейт і Алжир, додав міністр нафти Катару. Дві країни не-ОПЕК увійдуть в комітет з моніторингу реалізації угоди про скорочення видобутку, додав він.

За словами міністра енергетики Катару Мухаммеда бен Салех ас-Сада, Росія готова скоротити видобуток на 300 тисяч барелів на добу. Відповідну заяву Росія зробить в середу, зазначив аль-Фаліх.

"Скорочення буде на 1,2 млн барелів на добу країнами ОПЕК і 600 млн барелів на добу країнами не-ОПЕК. Ми віримо, що цього можна досягти", - додав він.

"Росія анонсувала скорочення, вчора я в Москві розмовляв з Новаком, і він анонсував зниження на 300 тисяч барелів на добу тільки з боку Росії", - повідомив журналістам міністр нафти Венесуели Еулохіо дель Піно.

За його словами, серед країн, що не входять в ОПЕК, до скорочення крім Росії можуть приєднатися Узбекистан, Казахстан, Оман.

"Ми запросимо деякі країни Південної Америки, такі як Мексика, Болівія, Тринідад і Тобаго, Колумбія. Всього ми розраховуємо, що в скороченні візьмуть участь понад 20 країн, включаючи країни ОПЕК", - сказав дель Піно.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: