"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фрідман не зміг викупити контрольний пакет власника lifecell

Середа, 30 листопада 2016, 11:48

Компанія LetterOne (L1), інвестиційна структура "Альфа-Груп" російських підприємців Михайла Фрідмана, Германа Хана і Петра Авена, заявила, що турецька група Cukurova блокує її спроби викупу частки в Turkcell.

Про це пишуть "Вєдомости".

Як пише видання, суд на Британських Віргінських островах за позовом Telia Company, якій Cukurova не виплатила 1,1 млрд дол., заборонив передачу акцій. А Cukurova нічого не зробила, щоб зняти цю заборону. Тому їй не вдалося завершити 10-літній судовий розгляд так, як це встановив суд, заявили в L1.

"Суперечка між структурами Фрідмана (тоді це була не L1, а Altimo) і турецьким холдингом Мехмета Карамехметова Cukurova почалася  зі створення СП Cukurova Telecom Holding (CTH) в 2005 р.: 51% у Cukurova, 49% - у Altimo, вона заплатила за це 1,59 млрд дол. CTH володіє 53% контролюючого акціонера Turkcell - Turkcell Holding. Таким чином, де-факто Cukurova контролює оператора", - пише видання.

Реклама:

Як повідомлялося раніше, в кінці вересня 2016 лондонський суд постановив, що у Cukurova є 60 днів (починаючи з 19 вересня), щоб або викупити частку Фрідмана в Turkcell за 2,7 мільярда, або продати свою частку "Альфа-груп" за 2, 8 мільярда дол.

"Якщо це станеться, російська група може отримати контроль над турецьким оператором. Тоді всі три найбільших українських мобільних оператори будуть контролюватися російськими акціонерами", - повідомлялося раніше.

"Київстар" належить холдингу VimpelCom, в якій найбільшим акціонером є все та ж "Альфа-груп".

"Vodafone України" через голландську компанію Preludium B.V. належить російським "Мобільні ТелеСистеми".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: