Кабмін схвалив доопрацьований проект держбюджету

Четвер, 3 листопада 2016, 20:46

Кабмін схвалив доопрацьований проект державного бюджету на 2017 рік.

Про це йшлося на позачерговому засіданні Кабміну.

За словами міністра фінансів Олександра Данилюка, який представляв доопрацьований бюджет, у фінансовому документі країни враховано всі висновки депутатів Верховної Ради.

"Проект бюджету на 2017 рік, який ми подаємо до другого читання, за останні тижні ми відпрацювали досить ретельно всі висновки Верховної ради. Поставилися до цього відповідально", - зазначив міністр.

Реклама:

За його словами, всі видатки, які передбачені у бюджеті, вони забезпечені реалістичними доходами. Пропозиція про збільшення "мінімалки" врахована також, підкріплена реальними доходами за рахунок детінізації.

"У нас збільшилися загальні параметри бюджету. Стосовно освіти, уряд визначив це як пріоритет, тому до другого читання пропонує врахувати додаткові ініціативи: це і підтримка дітей з особливими потребами - сума 207 мільйонів гривень, а також врахування в бюджеті видатків на підготовку кваліфікованих робітників  - 170 мільйонів гривень (фінансування ПТУ додаткове - ред.). Також врахувавання видатків на здобуття повної загальної освіти - 2 млрд гривень", - пояснив Данилюк.

Крім того, міністр нагадав, про збільшення зарплат в системі освіти, так і в системі охорони здоров'я.

"Стосовно охорони здоров'я, тут також відбулися зміни додаткові. Уряд впроваджує інструмент відшкодування лікарських засобів для лікування певних захворювань - реімбурсація (для більш важливих ліків - ред.) на суму півмільярда гривень",- зазначив Данилюк.

Крім того, за словами міністра, передбачаються кошти на придбання обладнання на 150 мільйонів гривень.

Також, як зазначив фінансист, збільшилися деякі видатки на оборонну сферу. Додатково виділено 1 мільярд гривень на гарантії на сферу оборни та безпеки.

"Отже, законопроект є повністю збалансованим, він відповідає нашим пріоритетам", - підсумував Данилюк.

Як повідомлялося, Верховна Рада 20 жовтня підтримала в цілому висновки та пропозиції народних депутатів щодо проекту  про державний бюджет на 2017 рік.

Кабмін розраховує на прийняття Радою проекту закону "Про державний бюджет на 2017" рік до 1 грудня.

Гройсман закликав парламент до співпраці задля вчасного прийняття державного бюджету на 2017 рік.

Дохідна частина держбюджету становитиме 876,9 млрд гривень, що на 17% більше, ніж доходи держбюджету 2016 року (749 млрд гривень).

Раніше, уряд планував підвищення мінімальної зарплати на 10,1% до 1762 гривень.

У проекті держбюджету закладено прогноз зростання ВВП у 2017 році на рівні 3% при інфляції 8,1% і курс гривні 27,2 гривні за долар в 2017 році.

Номінальний ВВП в 2017 році прогнозовано на рівні 2 574,9 млрд гривень.

Безробіття в 2017 році прогнозовано на рівні 8,6%, а дефіцит держбюджету в 2017 році прогнозовано на рівні 3% ВВП.

Читайте також: "Новий бюджет: як зміняться доходи та видатки"

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: