"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Apple випустить iPhone з вигнутими дисплеєм в наступному році

Понеділок, 28 листопада 2016, 20:03

iPhone з вигнутими дисплеєм може з'явитися в продажу вже в наступному році.

Про це пише газета The Wall Street Journal.

Постачальники американської компанії повідомили, що отримали від Apple завдання збільшити виробництво більш тонких дисплеїв на органічних світлодіодах (OLED), а також представити прототипи дисплеїв з більш високою роздільною здатністю у порівнянні з моделями пристроїв південнокорейської Samsung Electronics.

За даними джерел WSJ, iPhone з вигнутим OLED-дисплеєм може стати однією з декількох моделей iPhone, які Apple представить в наступному році.

Реклама:

Вартість такої моделі, ймовірно, буде вище інших, оскільки виробництво OLED-дисплеїв є більш дорогим.

Джерела зазначають також, що Apple може прийняти рішення не випускати таку модель в наступному році, оскільки вона є лише однією з понад 10 прототипів нових iPhone, обговорюваних компанією.

Конкуренти Apple - від Samsung до Xiaomi і Google - вже переключилися з використання традиційних рідкокристалічних (LCD) дисплеїв на OLED-дисплеї, які є більш тонкими, більш яскравими і дають більше можливостей в плані дизайну пристроїв.

Проте, виробництво OLED-дисплеїв може бути на 50 доларів дорожче у порівнянні з LCD, відзначають аналітики.

Довгострокові контракти з Apple створять стійкі джерела доходу для постачальників компанії, багато з яких в даний час знаходяться в складному становищі.

Згідно з оцінками дослідницької компанії IHS Markit, обсяг ринку OLED-дисплеїв для смартфонів в 2018 році досягне 18,6 млрд доларів і перевищить обсяг ринку LCD-дисплеїв.

У 2015 році сукупна виручка світових компаній від продажу LCD-дисплеїв для смартфонів становила 20,8 млрд доларів, OLED-дисплеїв - 10,6 млрд доларів.

Джерела WSJ відзначають, що Apple, ймовірно, в перший час буде використовувати OLED-дисплеї, що випускаються Samsung.

Однак американська компанія чекає від інших своїх постачальників - LG Display, Japan Display і Sharp готовності випускати OLED-дисплеї в необхідному обсязі до 2018 року.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: