Morgan Stanley знизив прогноз зростання економіки Росії

Понеділок, 28 листопада 2016, 15:08

Американський інвестиційний банк Morgan Stanley знизив прогноз зростання ВВП РФ в 2017 році до 1,2% з 1,4% через більш жорстку бюджетну політику, яка чинитиме тиск на споживчий попит.

Про це йдеться в повідомленні банку, передає ТАСС.

При цьому експерти банку очікують прискорення зростання російської економіки в 2018 році напередодні президентських виборів.

Прогноз Morgan Stanley заснований на припущенні про те, що середня ціна нафти Urals в 2017 році зросте до 50 доларів за барель з 42 доларів за барель в 2016 році.

Реклама:

Експерти інвестбанку виділяють кілька варіантів дій для російської влади, пише Bloomberg.

Зокрема, аналітики Morgan Stanley вказують на можливість збереження жорсткої бюджетної політики або запуску стимулювання економіки за рахунок додаткових нафтових доходів через зростання цін на нафту.

Крім того, по думку Morgan Stanley, російський уряд може або почати проведення структурних реформ, або зберегти статус-кво.

Однак за відсутності реформ потенційне зростання економіки в 2017-2019 роках буде обмежене рівнем 1,1% в річному вираженні, а в довгостроковій перспективі зростання ВВП становитиме не більше 1,8% в рік, вважають експерти банку.

При цьому від Банку Росії Morgan Stanley очікує зниження ключової ставки на 150 б. п. у 2017 році, до 8,5% річних, а в 2018 році - ще на 50 б. п., до 8% річних.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!