OVERTIME: ГОЛОВНЕ ЗА ВИХІДНІ

Неділя, 27 листопада 2016, 20:00

Офшори депутатів, 600 мільйонів євро від ЄС та російська залізниця в обхід України – головне за вихідні.

Новини рубрики "Україна та ЄС":

Україна отримає 600 мільйонів євро від ЄС, якщо ухвалить експорт деревини.

"Однією з умов отримання траншу є зобов’язання України не запроваджувати нові торговельні бар’єри, що суперечать договору про вільну торгівлю, який підписаний між ЄС та Україною. Є реальна можливість упродовж грудня цей законопроект (про скасування заборони експорту деревини – ред.) ухвалити. У такому випадку виплату траншу ми можемо зробити вже у січні", – зазначив віце-президент Європейської комісії з питань європейського та соціального діалогу Валдіс Домбровскіс.

Реклама:

Іспанія допоможе Україні з угодою про "відкрите небо" з ЄС.

Президент України Петро Порошенко та прем’єр-міністр Іспанії Маріано Рахоя домовилися активізувати зусилля для підписання найближчім часом Угоди про спільний авіаційний простір між Україною та ЄС.

Рахой підтвердив, що Іспанія завжди надаватиме сприяння Україні у реалізації її євроінтеграційних прагнень, зокрема виступає за швидке завершення процесу ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а також  негайне надання українським громадянам безвізового режиму.

***

Залізничні новини:

"Укралізниця" скасувала низку швидкісних поїздів "Інтерсіті+" та "Інтерсіті" , що курсують у новорічну ніч, через низький попит на ці дати.

Скасовано курсування швидкісного поїзда Дарниця – Одеса з відправленням з Дарниці 31 грудня 2016 у 16:10. Також скасовано поїзд Київ – Запоріжжя з відправленням 1 січня 2017 з Києва о 07:15.

Крім того, скасовано курсування рейсів з Києва до Сміли і Кривого Рогу, а також з Дарниці до Львова. Також, обмежується маршрут прямування поїзда "Інтерсіті+" Київ – Красноармійськ до станції Дніпропетровськ з відправленням з Києва 31 грудня в 17:35.

У Росії запустять залізницю в обхід України на рік раніше.

Залізниця в обхід України почне функціонувати вже 15 серпня 2017 року, тобто більш ніж на один рік раніше запланованого терміну.

Залізничні війська Росії ведуть будівництво залізниці Журавка-Міллерово в обхід території України, яка буде проходити по територіях Воронезької та Ростовської областей. Там планується побудувати сім залізничних станцій і п'ять підстанцій, а також здійснити повну електрифікацію гілки.

***

Трохи про офшори:

Електронні декларації показали, що майже половина закордонних компаній у власності українських держслужбовців і депутатів - розташована у офшорах. 

Загальна кількість таких компаній – 375 і розташовані вони у 41 країні світу. З них 237 компаній 58 декларантів  - в офшорних зонах.

Лідером у рейтингу стала член партії "Опозиційний блок" та сестра екс-голови Адміністрації Президента України - Льовочкіна Юлія. На її рахунку 45 офшорних компаній.

***

Правоохоронці провели обшуки ще за 34 адресами у справі "Михайлівського"

"Йдеться про компанії, які, за даними слідства, могли бути задіяні у злочинних схемах розкрадання банківських коштів на суму понад 900 млн гривень шляхом отримання незаконних кредитів. Під час обшуків вилучено значний об'єм фінансової документації, комп'ютерну техніку, флеш-накопичувачі інформації та інші речові докази", - повідомили у прокуратурі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!