OVERTIME: ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ

П'ятниця, 25 листопада 2016, 19:30

Приватизація "Ощадбанку", Фірташ в розшуку і УЗ хоче підвищити тарифи - головні новини за 25 листопада.

Новина з рубрики "Світ ловив мене, та не спіймав": Іспанія оголосила в розшук Фірташа через відмивання грошей

Антикорупційна прокуратура Іспанії оголосила в міжнародний розшук українського газового магната Дмитра Фірташа за підозрою у відмиванні великих сум грошей.

Справу Фірташа прокуратура розглядає в рамках операції "Варіола", розпочатої в липні 2016 року з арешту в Барселоні сина колишнього мера Києва Леоніда Черновецького - Степана Черновецького, і ще 11 осіб, також підозрюваних у відмиванні грошей.

Реклама:

***

Про приватизацію "Ощадбанку" та "Приватбанку":

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) і Уряд України домовилися про підготовку "Ощадбанку" до часткової приватизації в 2018 році.

В якості першого кроку ЄБРР включить "Ощадбанк" в свою Програму сприяння розвитку торгівлі з можливістю надання гарантій на суму до 50 млн євро для підтримки українських експортерів і імпортерів.

Євробонди "Приватбанку" дешевшають через чутки про націоналізацію.

Котирування цінних паперів з погашенням в січні і лютому 2018 року з 17 листопада впали в ціні на 15,242 відсоткових пункти (п.п.) - до 65,033% номіналу і 13,754 п.п - до 64,896% номіналу відповідно.

Їх прибутковість при цьому зросла на 23,512 п.п. - до 55,02% річних і 19,892 п.п. - до 52,387% річних відповідно.

***

Трохи новин про газ:

Поставки українського природного газу на територію АР Крим здійснювалися з моменту його окупації в 2014 році і до останнього часу.

Йдеться про транспортування ресурсу, що видобувається на родовищі Стрілецьке (Арабатська стрілка, Херсонської обл.). Протягом останніх двох років його поставка здійснювалася трубопроводом, що з'єднує Стрілецьке з родовищем Джанкойське (Крим).

На родовищі Стрілкове живиться кілька населених пунктів, найбільшим з яких є Генічеськ. За даними джерела "ЕП", надлишок, який залишається після задоволення їхніх потреб, передається на півострів і закладається в Глібовське підземне сховище.

"Нафтогаз" готовий купувати газ у РФ. Все залежить від ціни.

"Українська сторона підтримує ініціативу щодо проведення в Брюсселі зустрічі у тристоронньому форматі за участі України, ЄС та Росії", - повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

Згідно з повідомленням, в питанні імпорту газу для українського ринку "Нафтогаз" керується двома головними критеріями: конкурентна ціна та гарантії надійності постачання.

***

Транспортні новини:

Мінінфраструктури спростило сертифікацію авто зі США.

Новий наказ дозволяє використання ДП "Державтотрансндіпроект" альтернативних технічних приписів при індивідуальному затвердженні окремих транспортних засобів, які виробляють великими серіями для країн, що не є членами ЄС.

Це означає, що авто з Америки та Азії не потрібно сертифікувати за стандартами Євросоюзу.

ПАТ "Укрзалізниця" планує винести на розгляд відповідних міністерств та відомств питання індексації тарифів на пасажирські перевезення на 35%.

"Індексувати тарифи пропонується у два етапи: у першому кварталі та у четвертому щоразу на 16%. За розрахунками, зміна тарифу збільшить вартість проїзду у середньому  лише на 19,4%. Також із січня 2017 року на 10% зміниться вартість проїзду у вагонах 1-го та 2-го класів поїздів Інтерсіті+", - повідомляє прес-служба УЗ.

У компанії наголосили, що вартість тарифу у поїздах дальнього сполучення залишається незмінною з 2014 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!