Тарута звернувся в НАБУ щодо доходів Гонтаревої

Четвер, 24 листопада 2016, 18:35

Народний депутат Сергій Тарута спрямував депутатське звернення до НАБУ, в якому йдеться про можливе надання главою Нацбанку Валерією Гонтаревою недостовірних даних про доходи в декларації за 2015 рік.

Про це йдеться у зверненні Тарути до НАБУ, пише "Інтерфакс-Україна".

Депутат вважає, що Гонтарева була зобов'язана задекларувати гроші від продажу пакета акцій "АйСіЮ Холдинг", що відбувся в 2014 році.

На його думку, глава НБУ в розділі 12 своєї декларації подала наперед недостовірні дані щодо наявних у неї грошових активів, приховавши інформацію про гроші, які недоотримала від третіх осіб.

"Мова йде про гроші, а точніше - фінансові зобов'язання "АйСіЮ Холдинг Лімітед" перед пані Гонтаревою, які не знайшли відображення в оприлюдненій нею декларації за 2015 рік", - написав Тарута.

У 2014 році Гонтарева продала належні їй акції "АйСіЮ Холдинг" самій же компанії з умовою розстрочки платежу на 5 років - п'ятьма траншами в кінці кожного календарного року.

Реклама:

Тарута вважає, що тим самим вона потрапила у фінансову залежність від компанії, стала її кредитором, а це, відповідно до закону про протидію корупції, потрібно було вказати в електронній декларації за 2015 рік.

За його словами, Гонтарева була зобов'язана задекларувати суму 3 наступних траншів, які отримає від "АйСіЮ Холдинг". На думку Тарути, відсутність цих даних в декларації - свідоме приховування Гонтаревою інформації про джерела свого збагачення.

Як відомо, у жовтні перед початком зустрічі країн-членів МВФ та Світового банку у Вашингтоні нардеп Сергій Тарута поширював брошуру "Гонтарева. Загроза економічній безпеці України".

У збірці Гонтаревій було висунуто звинувачення у корупційній діяльності, розвалі банківської системи і створення загрози економічній безпеці України.

Тарута заявляв про намір групи депутатів зареєструвати проекти постанови про звільнення Гонтаревої і створити тимчасову слідчу комісію з розслідування діяльності НБУ.

13 жовтня НБУ звернувся до СБУ, ГПУ та НАБУ з проханням відкрити кримінальні провадження щодо народного депутата, бізнесмена Сергія Тарути у зв'язку з розповсюдженням провокаційних матеріалів зі звинуваченнями на адресу голови НБУ Гонтаревої.

У НБУ вважають, що такі дії спрямовані на підрив економічної та інформаційної безпеки України, що підпадає під статтю 111 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від 12 до 15 років.

Наприкінці минулого тижня Тарута обговорив з детективами НАБУ факти, викладені в його "брошурі Тарути".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: