"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Балчун: На реформу "Укрзалізниці" підуть роки

Четвер, 24 листопада 2016, 16:45

Системне реформування ПАТ "Укрзалізниця" навіть при наявності безумовної політичної підтримки займе роки.

Про це заявив глава компанії Войцех Балчун, пише "Інтерфакс-Україна".

"З початку моєї місії в Україні я чую два слова: швидкі перемоги і PR. Цікаво, що б на це відповіли колеги з Німеччини або інших європейських країн, в яких системні реформи залізниці впроваджуються вже багато років? Я думаю, що вони або розсміялися б, або покрутили б пальцем біля скроні. Реформування залізниці, особливо такої великої, як "УЗ", вимагає часу. Якщо до цього додаємо ще немислимий в західному світі масштаб патологій, то ми повинні говорити про роки, і то при наявності безумовної політичної підтримки", - зазначив він.

Керівник "Укрзалізниці" зазначив, що протягом багатьох тижнів чує про підготовку інформаційної компанії в ЗМІ проти нього.

Реклама:

"Цього і слід було очікувати, тому що ми починаємо реально контролювати "Укрзалізницю", і все частіше нам вдається виконувати справи відповідно до інтересів залізниці, а не тільки за принципом: дати заробити зовнішнім постачальникам і посередникам", - заявив Балчун.

Він зазначив, що атака через ЗМІ - остання можливість для опонентів звинуватити нового керівника "Укрзалізниці" в нездатності впоратися з поставленими перед ним завданнями.

"У Польщі, коли ми починали реформування PKP Cargo, ситуація була схожа. Всі, хто втрачав контроль і вплив, бігали до міністра з гаслами: що це Балчун витворяє. Міністр прийняв мою сторону, а потім ми провели найбільш успішне реформування залізниці в Європі . Якщо Україна хоче думати про справжні, системні реформи, потрібно запастися терпінням", - підкреслив він.

Пізніше, на своїй сторінці у Facebook Балчун написав припущення про його отруєння.

"Час для атаки для мене обрано вдало. Не дуже хотілося поширюватися, але вже ось майже тиждень, як я нездужаю. Минулої п’ятниці на робочому місці в "Укрзалізниці" мені стало зле. Прибули лікарі відомчої лікарні, вислухали, обстежили: УЗД таке інше. Не будуватиму конспірологічних версій: може, справді - звичайне харчове отруєння, стрес, перевантаження. Спроба швидко повернутися до роботи успіхом не увінчалася. Переглянуто робочий графік, скасовано зарубіжні і місцеві поїздки. Проходжу вдома курс лікування", - написав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!