"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Український цукор поїде до Китаю

Четвер, 24 листопада 2016, 16:02

Україна отримала перші заявки на поставки цукру в Китай.

Про це йдеться в повідомленні галузевої асоціації "Укрцукор", передають Українські Новини.

"На сьогоднішній день ми вже маємо заявки зі специфікаціями на поставку цукру і готуємо списки потенційних клієнтів", - цитується в повідомленні аналітик сировинних ринків і сільського господарства "Укрцукру" Василь Долинський.

Експерт також зазначив, що є певні обмеження з прямим виходом на китайський ринок, оскільки для таких поставок потрібне спеціальне ліцензування, а це складна бюрократична процедура.

Реклама:

"Тому українським виробникам доведеться добре попрацювати, щоб поставляти свою продукцію безпосередньо в Китай, а не через звичний всім Гонконг", - сказав Долинський.

Разом з тим, за його словами, ціни на цукор в китайських супермаркетах привабливі для українського виробника - від 38 гривень за кг.

Долинський також додав, що за три дні участі у найбільшій продовольчій виставці азіатського регіону ANUFOOD China 2016 українська делегація напрацювала більше 30 бізнес-контактів з різних країн світу, серед яких, крім Китаю, Шрі-Ланка, Південна Корея, Лівія, Ангола і країни Європейського Союзу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: