Тарута поскаржився НАБУ на Гонтареву

П'ятниця, 18 листопада 2016, 18:31

Нардеп Сергій Тарута під час допиту в Національному антикорупційному бюро дав свідчення стосовно керівника Нацбанку Валерії Гонтаревої та її заступниці Катерини Рожкової.

Про це він розповів журналістам після спілкування зі слідчим, передає "Укрінформ".

"Я поінформував про те, що є реальні порушення Гонтаревої і Рожкової стосовно нового закону про протидію корупції. Про конфлікт інтересів у Рожкової, яку суд визнав акціонером "Платинум банку", де на сьогодні не відповідають стрес-аналізи по роботі, де немає власника, а він не лише працює, а й увійшов у число двадцяти, які сьогодні займаються конвертацією валюти", - заявив Тарута.

Він додав, що звернув увагу слідчого на електронну декларацію Гонтаревої, "яка не  відобразила наявність конфлікту інтересів".

Реклама:

"Ми не бачимо з декларації, що суми виплачених податків відповідають її декларації", - сказав нардеп.

Він висловив сподівання, що НАБУ проведе об`єктивне розслідування щодо діяльності Гонтаревої та Рожкової.

Як відомо, у жовтні перед початком зустрічі країн-членів МВФ та Світового банку у Вашингтоні нардеп Сергій Тарута поширював брошуру "Гонтарева. Загроза економічній безпеці України".

У збірці Гонтаревій було висунуто звинувачення у корупційній діяльності, розвалі банківської системи і створення загрози економічній безпеці України.

Тарута заявляв про намір групи депутатів зареєструвати проекти постанови про звільнення Гонтаревої і створити тимчасову слідчу комісію з розслідування діяльності НБУ.

13 жовтня НБУ звернувся до СБУ, ГПУ та НАБУ з проханням відкрити кримінальні провадження щодо народного депутата, бізнесмена Сергія Тарути у зв'язку з розповсюдженням провокаційних матеріалів зі звинуваченнями на адресу голови НБУ Гонтаревої.

У НБУ вважають, що такі дії спрямовані на підрив економічної та інформаційної безпеки України, що підпадає під статтю 111 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від 12 до 15 років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!