Суд відправив голову Рахункової палати під домашній арешт

П'ятниця, 18 листопада 2016, 17:01

Солом'янський районний суд Києва відправив під цілодобовий домашній арешт голову Рахункової палати Романа Магуту до 16 січня 2017 року.

Про це сказав суддя Олександр Бобровник, передають "Українські новини".

Він задовольнив клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і обрав Магуті запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту до 16 січня 2017 року.

Також суд зобов'язав підозрюваного носити електронний браслет спостереження, здати закордонного паспорта, утримуватися від спілкування зі співробітниками Рахункової палати.

Реклама:

При цьому клопотання про відсторонення Магути від посади голови Рахункової палати суд у п'ятницю не розглядав.

Як повідомлялося, Національне антикорупційне бюро наполягає на арешті голови Рахункової палати Романа Магути.

17 листопада детективи НАБУ і прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру Магуті у здійсненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, що призвело до тяжких наслідків) Кримінального кодексу.

Досудовим розслідуванням установлено, що в період із січня 2014 року по березень 2015 року він, діючи в інтересах головного контролера - директора департаменту з питань АПК Рахункової палати Марії Шулежко, шляхом підготовки та підписання низки службових документів сприяв незаконному відчуженню двокімнатної службової квартири у приватну власність родича Шулежко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: