У Гройсмана вирішили повернути "Автомобільні дороги України"

Четвер, 17 листопада 2016, 17:38

Процедуру ліквідації ПАТ ДАК "Автомобільні дороги України" зупинено, планується почати відновлення компанії.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр Володимир Кістіон під час огляду снігоприбиральної техніки Одеського облавтодору в рамках робочої поїздки до Одеської області.

"На даний час ми зупиняємо процедуру ліквідації "Автомобільні дороги України" , будемо його відновлювати, нарощувати і технічні можливості, і піднімати заробітну плату, і посилювати людськими ресурсами", - наголосив Кістіон.

Він зауважив, що головне завдання "Автомобільні дороги України" - це, в першу чергу, експлуатація та утримання автошляхів. 

Реклама:

"У нас завдання досить амбітні на 2017 рік, але наші дорожньо-експлуатаційні організації в першу чергу повинні забезпечити належний рівень експлуатації. Якщо є відповідний технічний і людський ресурс, то вони можуть виконувати роботи з реконструкції, капітального ремонту, будівництва. Але на моє глибоке переконання, серйозні об’єкти капітального ремонту і реконструкції повинні виконувати спеціалізовані організації, які повинні залучатися через процедуру відповідних тендерів, через ProZorro", - наголосив він.

Як повідомлялося, "Укравтодор" у вересні 2015 року оприлюднив наказ про ліквідацію ПАТ "Державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України".

Відповідно до фінансових показників компанії за 2014 рік, у "Автомобільні дороги України" недостатньо активів для розрахунку за зобов'язаннями в цілому по компанії і відповідно відсутня сума, яка могла б залишитися після задоволення вимог кредиторів, і виплачена акціонеру, яким є держава в особі "Укравтодору"

До цього, уряд України прийняв рішення про ліквідацію ДАК. Раніше міністр інфраструктури України Омелян повідомив, що не бачить необхідності в повній ліквідації компанії.

На його думку, її необхідно перетворити в якусь сервісну компанію.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!