"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄК отримала пропозиції України щодо заборони на експорт лісу - посол

Середа, 16 листопада 2016, 20:08

Уряд України направив до Європейської комісії свої пропозиції щодо врегулювання питання заборони на експорт лісу-кругляка.

Про це в інтервʼю "Інтерфкс-Україна" повідомив глава представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі.

"Дійсно, вже є пропозиції. Зараз ці пропозиції направлені в Європейську Комісію і розглядаються. Це складне питання, і ми разом працюємо з українськими партнерами над пошуком рішення цього питання", - сказав він.

Посол також нагадав, що ЄС очікує від України скасування заборони на експорт лісу та врегулювання питання щодо відновлення соціальної допомоги внутрішньо переміщеним особам для надання чергового траншу макрофінансової допомоги від ЄС. "Зараз два невирішених питання, перше - це скасування заборони на експорт лісу, і друге – це відновлення виплат соціальної допомоги внутрішнім переселенцям... І, на мою думку, ці два питання можна вирішити досить оперативно", - зазначив Мінгареллі.

Реклама:

Раніше повідомлялося, що заборона на експорт необробленої деревини перешкоджає отриманню Україною другого і третього траншів макрофінансової допомоги ЄС сумарним обсягом 1,2 млрд євро.

Нагадаємо, наприкінці вересеня, єврокомісар з питань торгівлі Сесілія Мальмстрьом висловила сподівання, на те що український уряд скасує дискримінаційний мораторій на експорт деревини.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!