"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін додатково виділив 1,6 мільярда гривень на школи

Середа, 16 листопада 2016, 19:47

У середу на засіданні уряд прийняв рішення про виділення додатково 1,6 млрд гривень освітньої субвенції на фінансування українських шкіл.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

Згідно з повідомленням, ці кошти виділені шляхом розподілу резерву та нерозподілених видатків освітньої субвенції для окупованих територій Донецької та Луганської областей і будуть направлені на посилення українських шкіл.

Зокрема, 816 млн гривень уряд спрямовує на виплату заробітної плати вчителям та поточне утримання загальноосвітніх навчальних закладів.

Реклама:

Окрім того, 300 млн гривень отримають об’єднані територіальні громади на оснащення шкіл засобами навчання, у тому числі навчальними комп'ютерними комплексами з мультимедійними засобами навчання.

Ще 300 млн гривень підуть на оснащення шкіл з поглибленим вивченням природничих та математичних предметів та опорних закладів засобами навчання, у тому числі кабінетами фізики, хімії, біології, географії, математики.

Також, Уряд виділив 200 млн гривень на придбання шкільних автобусів на умовах співфінансування (70% - за рахунок освітньої субвенції, 30% - за рахунок коштів місцевих бюджетів).

"Це дозволить закупити більше 130 транспортних засобів для загальноосвітніх навчальних закладів", - повідомляє прес-служба.

У Мінфіні також нагадали, що уряд в проекті бюджету-2017 передбачив зростання заробітної плати вчителів на приблизно на 50% в порівнянні з 2016 роком.

Раніше міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що мінімальна зарплата вчителя без категорії з 1 січня 2017 року становитиме  5266 гривень.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: