АМКУ взявся за "Укрзалізницю" щодо конкуренції

Понеділок, 14 листопада 2016, 20:33

Антимонопольний комітет України (АМКУ) почав розгляд справи про можливе порушення "Укрзалізницею" законодавства щодо захисту економічної конкуренції.

Про це повідомила державний уповноважений АМКУ Агія Загребельська на своїй сторінці в Facebook, пише ЦТС.

"УЗ" підозрюється в тому, що зловживає своїм монопольним становищем на ринку запірно-пломбувальних пристроїв (ЗПП) і встановила неконкурентні умови продажу цих пристроїв.

За її словами, всі вантажі, що перевозяться "Укрзалізницею", повинні бути опломбовані встановленими видами ЗПУ (для недопущення несанкціонованого відкриття дверей вагонів). Виробник цих ЗПУ лише один  - УЗ "Вінницятрансприлад".

Реклама:

"ЗПУ доставляються в пункти реалізації, де їх уже купують вантажовідправники. Щоб стати пунктом реалізації, потрібно отримати дозвіл "УЗ" на укладення договору співпраці і надалі укласти такий договір з "Вінницятрансприлад", - написала Загребельська.

Заявник (його назву Загребельська не розкриває) з 2003 року мав дозвіл на відкриття пункту реалізації ЗПП, однак у зв'язку зі змінами в порядку реалізації і реорганізацією залізничної галузі він звернувся в "УЗ" про укладення нового договору, але йому було відмовлено.

Заявник вважає, що "УЗ" прийняла таке рішення без об'єктивно виправданих причин.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: