Україна знизила залежність від зовнішнього фінансування - Fitch

Понеділок, 14 листопада 2016, 13:03

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings відзначає зниження залежності України від зовнішнього фінансування.

Про це повідомляється в прес-релізі агентства, передає "Інтерфакс-Україна".

"Сталося зниження тиску в плані зовнішнього фінансування. Міжнародні резерви за рахунок підтримки двосторонніх і багатосторонніх кредиторів, поліпшення деяких експортних цін, зміцнення довіри на внутрішньому ринку і підвищення гнучкості обмінного курсу, досягли обсягу, що покриває близько 3,5 місяців поточних платежів в інвалюті", - йдеться в повідомленні.

"У свою чергу, наявність на казначейському рахунку близько 1,5 млрд доларів дозволяє Україні покривати нестачу коштів при зовнішніх виплатах в короткостроковій перспективі", - повідомляється в прес-релізі агентства.

Реклама:

Fitch також відзначає ослаблення ризиків чергової реструктуризації фінансових зобов'язань країни.

"Виплати зовнішнього боргу багатостороннім і двостороннім кредиторам є керованими, і амортизація зовнішнього ринкового боргу відновиться лише в 2019 році. У свою чергу ризик пролонгації внутрішнього боргу є обмеженим, оскільки 91% боргу припадає на центральний банк і банки в держвласності", - повідомляється в документі.

У той же час, агентство звертає увагу, що показник ліквідності України залишається слабким.

При цьому, подальше залучення фінансування від Міжнародного валютного фонду та інших міжнародних партнерів буде залежати від прогресу влади в структурних реформах, реалізація яких схильна до ризику, а також розвитку двосторонніх відносин України з іншими країнами.

Раніше Fitch покращило кредитний рейтинг України до рівня "В-" з "ССС" зі стабільним прогнозом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!