"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

МВФ: НАБУ має розслідувати інформацію в е-деклараціях

Четвер, 10 листопада 2016, 19:45

Спеціальні антикорупційні органи в Україні мають перевірити статки по е-деклараціям та притягнути порушників до відповідальності.

Так прокоментував у четвер подальші очікування Фонду від України директор прес-офісу МВФ Джеррі Райс, передає "Укрінформ".

"Ми вважаємо це (е-декларування - ред.) прогресом, але Україні потрібно зробити наступні вирішальні кроки в боротьбі з корупцією, в тому числі забезпечити нові антикорупційні інституції можливістю виконання повноважень у повному обсязі, а також довести справи до суду", - підкреслив представник Фонду.

Він нагадав, що програма підтримки МВФ "зосереджує основну увагу, насамперед, на питаннях корупції в уряді".

Реклама:

У цьому зв'язку Райс позитивно оцінив уже зроблені українською стороною кроки, в тому числі, "встановлення нових антикорупційних установ, таких як НАБУ, антикорупційного прокурора, а також – з найостаннішого – введення е-декларування для посадовців високого рівня".

Водночас, зауважив він, потрібно надалі просувати антикорупційну політику.

У цьому контексті він зазначив необхідність створення однакових умов для всіх та зниження масштабів корупції, включаючи впорядкування ліцензій на ведення бізнесу; збільшення прозорості в процесі держзакупівель; приведення цін на енергоносії до рівня окупності; очищення банківської системи; зміцнення податкової системи та запровадження справжньої структури для запобігання відмиванню грошей.

Представник МВФ підкреслив, що ця програма в Україні поступово виконується, але "потрібно зробити набагато більше".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: