Світові ринки відновлюються після шоку від перемоги Трампа

Четвер, 10 листопада 2016, 16:44

Світові ринки піднялися після шоку, пов’язаного з несподіваною перемогою на президентських виборах в США кандидата-республіканця Дональда Трампа.

Про це пише "Радіо Свобода".

9 листопада світові фондові ринки і американський долар різко впали після звістки про те, що Трамп обраний 45-м президентом Сполучених Штатів. Однак поступово вони відновилися в міру того, як інвестори засвоювали інформацію.

Світові ринки продовжують відновлюватися 10 листопада, а ціни на долар і ціни на нафту зростають. Більшість ринків в Азії почали підніматися після примирної промови Трампа, яка послабила побоювання світових фінансових ринків, шокованих його несподіваною перемогою на виборах.

Реклама:

Трамп виступав проти угод про вільну торгівлю, таких як Північноамериканська зона вільної торгівлі (NAFTA) і недавно підписане Транстихоокеанське партнерство, запропонував обкладати податком імпорт з таких країн, як Китай і Мексика, і рекламував будівництво стіни на південному кордоні, щоб блокувати нелегальну імміграцію, за яку, за його думку, має платити мексиканський уряд.

Інвестори розглядали перспективу політики адміністрації суперниці Трампа Гілларі Клінтон в разі її обрання продовженням статус-кво, встановленого президентом Бараком Обамою.

Нагадаємо, єврооблігації України 9 листопада стрімко почали втрачати вартість на повідомленні про перемогу в президентських перегонах в США республіканця Дональда Трампа.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: