"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін виділив на "теплі кредити" 400 мільйонів

Четвер, 10 листопада 2016, 14:18

Кабінет міністрів України закладає в державний бюджет на 2017 рік 400 мільйонів гривень на реалізацію програми з видачі населенню "теплих" кредитів, які будуть використані для покупки енергоефективних матеріалів і обладнання.

Про це повідомив глава департаменту технічного регулювання енергоефективності Державного агентства з питань енергоефективності та енергозбереження Євген Маглеваний, пише УНІАН.

"Уряд склав бюджетну програму, згідно з якою на "теплі" кредити виділяється 400 мільйонів гривень на наступний рік. Тому сподіваємося, що ця програма буде продовжуватися", - сказав Магльований.

Він також повідомив, що наступного року відомство планує здійснювати моніторинг ефективності проведених заходів по даній програмі.

Реклама:

"Ми вдосконалюємо її наступного року, передбачається моніторинг здійснених заходів з енергозбереження, визначення, наскільки ці заходи були ефективними, а також фотофіксація проведених заходів", - сказав він.

Нагадаємо, на початку квітня 2015 року уряд прийняв програму компенсації 20-40% вартості кредитів на заходи з підвищення енергоефективності. Бюджет програми становив 1,57 мільярда гривень. У лютому поточного року Кабінет міністрів продовжив дію програми на 2016 рік, передбачивши на ці цілі 900 мільйонів гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: