"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Черкасиобленерго" заборгувало "Енергоринку" 666 мільйонів

Четвер, 10 листопада 2016, 12:54

ПАТ "Черкасиобленерго" в січні-жовтні 2016 року збільшило борг перед ДП "Енергоринок" на 666 млн грн.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, Дмитро Вовк.

"За підсумками 10 місяців 2016 року одним з безумовних "лідерів" тза розрахунками є "Черкасиобленерго" з боргом-паліндромом 666 млн грн перед "Енергориноком"", - написав він.

За словами Вовка, прострочена заборгованість підприємств хімічної галузі Черкаської області за електроенергію за 10 місяців поточного року становить близько 1 млрд грн, в т.ч. 132 млн грн боргу було накопичено в жовтні.

Реклама:

"Комусь подобається не відключати боржника, накопичувати борг і руйнувати вартість підприємства з мажоритарною часткою держави", - підсумував він.

Крім того, Вовк нагадав, що керівником "Черкасиобленерго" є Світлана Кузьмінська.

Як повідомлялося, у квітні Фонд держмайна переніс дати аукціонів з продажу 70% акцій "Хмельницькобленерго", 70% "Миколаївобленерго", 65% "Харківобленерго", 50,9% "Тернопільобленерго", 60,2% "Запоріжжяобленерго" і 46% "Черкасиобленерго" на жовтень-грудень з червня-липня 2016 року.

Нагадаємо, раніше в інтерв'ю "Економічній правді"  міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик розповів, коли краще продати обленерго.

Також, раніше "ЕП" писала, як Ігор Коломойський, Костянтин Григоришин та брати Суркіси хочуть поділити енергетику.

ФДМ належить 46% акцій "Черкасиобленерго", Garsenia Enterprises, пов'язаної з бізнесменом Костянтином Григоришиним, - 26,6% акцій, ПрАТ "УкрЕСКО" - 25%.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: