Омелян порадив Балчуну не піаритися, а працювати

Вівторок, 1 листопада 2016, 19:04

Керівникові акціонерної компанії "Укрзалізниця" Войцеху Балчуну необхідно прискорити проведення реформ у компанії і зосередитися на роботі, а не на піарі.

Про це сказав міністр інфраструктури Володимир Омелян, відповідаючи на питання про те, як міністерство оцінює роботу керівництва "Укрзалізниці", пише УНІАН.

"Я не готовий сказати, що я повністю не задоволений роботою польської команди в "Укрзалізниці". Але, звичайно, є питання щодо швидкості впровадження реформ, я волів би, аби концентрація була на роботі, а не на піарі", - сказав він.

Міністр також додав, що реформування "Укрзалізниці" відстає за кількома напрямами.

Реклама:

"У нас є гарні презентації, але немає локомотивів. Фінансовий стан, коли ми передавали "Укрзалізницю", був більш ніж задовільним. На рахунках було понад 5 млрд грн. Проблема була в тому, що в перші півроку замість того, щоб займатися "довговходженням", приступати одразу до роботи", - сказав Омелян, додавши, що програми розвитку компанії, підготовлені Балчуном, "далекі від досконалості" і "не відповідають духу європейської компанії".

Він також зазначив, що думку про низьку ефективність реформ в "Укрзалізниці" поділяють і іноземні експерти. 

При цьому, відповідаючи на питання про те, чи розглядається можливість чергової зміни керівництва "Укрзалізниці", міністр сказав: "Якщо він буде ефективним менеджером, то я з задоволенням підтримаю. Я хочу бачити, що це двостороннє бажання".

Варто відзначити, що в інтерв'ю одному зі ЗМІ Балчун заявив, що останнім часом відносини між керівництвом "Укрзалізниці", призначеним навесні цього року, і Мінінфраструктури стали напруженими.

За його словами, керівник міністерства неодноразово висловлював невдоволення його роботою на посаді керівника "Укрзалізниці".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: