"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Україні зростають ціни виробників промпродукції

П'ятниця, 7 жовтня 2016, 20:38

Ціни виробників промислової продукції у вересні 2016 року порівняно з попереднім місяцем зросли на 2,6%, з початку року - на 22,1%.

Про це свідчать дані Держстату.

У добувній промисловості і розробленні кар’єрів у вересні продукція подорожчала на 8,3%, зокрема, у добуванні залізних руд - на 13,9%, нафти - на 13,2%, каменю, піску та глини - на 1,5%.

Продукція переробної промисловості подорожчала на 2,1%, здебільшого через підвищення цін у виробництві коксу та продуктів нафтоперероблення - на 13,7%.

Реклама:

У виробництві гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції подорожчання становило - 1,5%, електричного устаткування - 0,8%. Разом з тим у виробництві хімічних речовин і хімічної продукції відбулося зниження цін на 2,8%.

У виробництві харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів ціни зросли на 3,3%. При цьому у виробництві тютюнових виробів продукція подорожчала на 15,6%, м'яса та м'ясних продуктів - на 4,3%, молочних продуктів - на 4%.

У постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря відбулося  зростання цін на 1,3%, причому електроенергія подорожчала на 1,4%, а теплоенергія - подешевшала на 0,4%.

Як повідомлялося, ціни на споживчому ринку у вересні порівняно з попереднім місяцем зросли на 1,8%, з початку року - на 6,4%.

До цього в Україні три місяці поспіль фіксувалася дефляція.

Так, у червні дефляція в Україні становила 0,2%, в липні ціни знизилися на 0,1%, а в серпні - на 0,3%.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: