Омелян закликав бізнес не платити хабарі за користування вагонами

П'ятниця, 7 жовтня 2016, 15:21

Міністр інфраструктури Володимир Омелян закликає бізнес, вантажовідправників, вантажоодержувачів, не платити хабарі за користування вантажними вагонами.

З такою ініціативою Омелян виступив в ході наради щодо забезпечення ПАТ "Укрзалізниця" перевезень зернових вантажів і вантажів металургійної промисловості, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ці люди, які сидять тут на трибуні, які сидять в першому ряду (представники "Укрзалізниці" - Ред.), ніхто не бере хабарів. Ніяких схем немає від нашого імені. Тому, коли я чую на ринку що хтось платить 1 тисячу гривень, 1,5 тисячі гривень, 3,5 тисячі гривень за вагон для того, щоб його оперативно доставити з однієї точки в іншу. Ще й від імені правління "Укразалізниці", або міністерства, або Верховної Ради, я скажу, це - неправда", - сказав він.

"І ви свідомо йдете на корупційне правопорушення. Я вас прошу вести відкритий діалог, бути відвертими з нами і не платити хабарів", - заявив міністр.

Реклама:

Раніше Омелян пообіцяв покінчити з "вагонним рекетом" в "Укрзалізниці".

Як повідомлялося, "Укрзалізниця" має намір витратити майже 1 млрд гривень на закупівлю тисячі вантажних піввагонів загального призначення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!