РФ призупинила співпрацю з США в ядерній та енергетичній сферах

Середа, 5 жовтня 2016, 20:38

Уряд РФ призупинив дію угоди між Росією і США про співпрацю в наукових дослідженнях і розробках ядерної та енергетичній сферах, яка була підписана 16 вересня 2013 року у Відні.

Про це йдеться у розпорядженні на сайті російського уряду.

"Регулярне продовження США санкцій проти Росії, в число яких входить і припинення російсько-американського співробітництва в галузі атомної енергетики, вимагає прийняття контрзаходів щодо американської сторони", - йдеться у поясненнях до документа.

Також наголошується, що в квітні 2014 року держкорпорація "Росатом" отримала лист з Бюро Міністерства енергетики США при посольстві США в Москві, в якому повідомляється про припинення співпраці в галузі атомної енергетики у зв'язку з подіями в Україні.

Реклама:

"Такий крок американської сторони являє собою істотне порушення умов Угоди, метою якого є розширення співробітництва між сторонами у наукових дослідженнях і розробках ядерної та енергетичній сферах", - наголошується в документі.

Як повідомлялося, 3 жовтня Росія призупинила дію угоди з урядом США про утилізацію збройового плутонію, а також протоколів до цієї угоди.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!