Кабмін ухвалив зміни до Податкового кодексу

Середа, 5 жовтня 2016, 11:46

Кабмін ухвалив зміни до Податкового кодексу та вирішив направити його на розгляд Ради Реформ.

Дане рішення було прийняте на засіданні Кабміну.

Під час презентації змін до кодексу міністр фінансів Олександр Данилюк зазначив, що проект був представлений і обговорений, як з депутатами, так і з громадськістю та бізнесом.

"Ми взяли за основу з самого початку законопроект №3357. В остаточній редакції елементи цього закону складають біля третини", - розповів Данилюк, розпочинаючи презентацію змін.

Реклама:

Головним завданням зміненого Податкового кодексу є вирішення ключових проблем з якими зіштовхується бізнес, зазначив міністр.

"Звичайно - це корупція. Як ви знаєте, у сфері оподаткування, адміністрування податків  - це найбільша проблема. Цей законопроект це вирішує", - пояснив Данилюк.

Міністр зазначив, що наступним завданням є підвищення якості адміністрування податків. "Спрощення податкової системи, зменшення тиску на бізнес. Це все впливає на інвестиційний клімат", - констатував він.

Також, за словами Данилюка, цей законопроект є складовою комплексної реформи ДФС.

"Крім цьго законопректу, встановленні показники ефективності реформування ДФС. Для керівництва ДФС це було зроблено на минулому тижні. На сьогодні досить активно проводяться заходи, які спрямовані на реформування митниці, і там є досить суттєві результати. Звичайно, комплексно проводиться інституційна реформа ДФС. Все це надасть в близькій перспективі новий орган, який буде сервісно орієнтований. Його завданням буде створення умов розвитку для бізнесу", - розповів міністр.

Крім того, Данилюк зазначив, що цей законопроект сфокусований на покращенні адміністрування взагалі, а також адміністрування податку на прибуток, адміністрування ПДВ, ПДФО, а також інші зміни, які стосуються саме адміністрування.

"Для того, щоб уникнути та прибрати можливість маніпулювання данними в ІТ-системах ДФС, їх пропонується вивести із ДФС. Це довзоляє уникнути маніпулювать, які є, а також більш ефективно використовувати фінансовий ресур для модернізації цих систем", - зазначив він.

Данилюк розповів, що також буде впроваджений повний функціонал електронного кабінету платника податків для уникнення контакту бізнесу і податкової.

"Також, змінюється система податкової консультації. На продажі консультацій індивідуальних буде поставлено хрест", - зазначив він.

Крім того, за словами міністра, важлива зміна - це запровадження єдиного казначейського рахунку для сплати всіх податків.

"Це, по-перше зменшує втрати часу бізнесу і також зменшує можливість для створення помилки. Насправді все дуже просто: є держава, є один рахунок", - запевнив Данилюк.

Також, за словами міністра, при підготовці змін до Податкового кодексу не забули і про податкову міліцію.

"Є зміни, які передбачають скасування  та створення нового органу. Це буде врегульовано новим законом", - зазначив чиновник.

До цього очільник Мінфіну також додав, що для стимулювання інвестицій в розвиток бізнесу міністерство пропонує ввести прискорену амортизацію.

Разом з тим запроваджуються "податкові канікули" для новостворених та діючих підприємств на 5 років. Також бізнес отримує право переносити свої збитки при реорганізації.

Раніше,  Гройсман заявив, що новий проект податкового кодексу, який незабаром буде направлений на розгляд ВР, направлений на детінізацію та має забезпечити економічне зростання.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: