Білл Гейтс знову лідирує у топ-400 найбагатших американців

Вівторок, 4 жовтня 2016, 20:48

Лідером щорічного рейтингу Forbes в 23 раз став співзасновник Microsoft Білл Гейтс.

Про це йдеться у ретингу Forbes пише РБК.

Його статки Forbes оцінив у 81 млрд доларів. Це на 6 млрд доларів більше, ніж в березні, коли Forbes опублікував рейтинг найбагатших людей світу, який очолив Гейтс.

Друге місце зайняв глава і засновник Amazon Джеф Безос. За оцінкою журналу, його статки становлять 67 млрд доларів. У глобальному рейтингу навесні мільярдер посідав п'яте місце зі статком, оціненим у 45,2 млрд доларів.

Реклама:

Як пише видання, Безос за рік заробив більше, ніж будь-який інший учасник списку. Це дозволило йому потіснити в списку гендиректора Berkshire Hathaway Уоррена Баффета, який утримував друге місце після Гейтса протягом 15 років.

У новому списку Баффет замикає першу трійку, його статки Forbes оцінив в 65,5 млрд доларів (у березні оцінка становила 60,8 млрд доларів).

Четверте місце вперше зайняв глава Facebook Марк Цукерберг, статки якого, за оцінкою Forbes, досягли 55,5 млрд доларів (у березні - 44,6 млрд дол).

П'яте місце зайняв засновник Oracle Ларрі Еллісон, його статки Forbes оцінив в 49,3 млрд доларів (у березні - 43,6 млрд дол).

Кількість жінок в списку зросла з 46 до 50. Найбагатшою з них Forbes назвав одну зі спадкоємиць імперії Wal-Mart Еліс Уолтон, статок якої оцінили в 35,4 млрд дол.

У загальному рейтингу 400 найбагатших американців вона займає 13 місце. Наймолодший мільярдер у рейтингу - 26-річний співзасновник Snapchat (з вересня перейменований в Snap) Еван Шпігель. Його статки Forbes оцінив в 2,1 млрд дол, Шпігель займає 335 місце.

Більше 10% учасників рейтингу американців (42 людини) народилися за межами США.

Найбагатшим з них Forbes назвав співзасновника Google Сергія Бріна, батьки якого привезли його дитиною в США з СРСР. У рейтингу Брін замикає першу десятку, його статки оцінюються в 37,5 млрд дол.

Кандидат в президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп опустився на 35 рядків і зайняв 156 місце. Його статки оцінені в 3,7 млрд дол - на 800 млн менше, ніж роком раніше. Раніше Forbes повідомив, що 18 з 28 активів Трампа за рік суттєво подешевшали.

"400 найбагатших в країні багаті як ніколи", - пише Forbes.

Середній статок учасників списку досяг 6 млрд дол, сукупний - 2,4 трлн дол, це рекордні показники, зазначає журнал.

У рейтинг американців вперше потрапили 22 людини, включаючи спадкоємицю девелопера Сола Голдмана Джейн, статок якого оцінили в 3 млрд дол.

26 осіб вибули зі списку за різними причин: більшість втратили свої статки, як засновниця Theranos Елізабет Холмс, шестеро померли, медіамагнат Енн Кокс Чамберс поділила свої гроші між трьома дітьми (вони дебютували в рейтингу).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: