Brexit і президентська кампанія США негативно впливають на світову економіку - МВФ

Вівторок, 4 жовтня 2016, 17:36

Міжнародний валютний фонд знизив прогноз зростання економіки для США та інших країн з розвиненою економікою.

Про це йдеться в щоквартальному звіті фонду "Перспективи розвитку світової економіки", представленому головним економістом МВФ Морісом Обстфельдом у Вашингтоні.

За його словами, негативний вплив на зростання світової економіки надають політичні чинники - такі як рішення Великобританії вийти зі складу ЄС, президентська кампанія в США, а також зростання протекціонізму.

Так, МВФ у своєму жовтневому звіті різко знизив прогнози зростання для США - до 1,6% в порівнянні з 2,2% в липні.

Реклама:

У той же час МВФ залишив незмінними прогнози зростання світової - на рівні 3,1%, в 2016 році, 3,4% - в 2017.

Також фонд побоюється, що стагнація, яка триває в економіках розвинених країн зокрема, може спричинити за собою введення обмежень у сфері торгівлі та міграції.

"Уповільнення темпів зростання разом з такими факторами як нерівність доходів і міграційна криза посилюють політичну напруженість, яка блокує конструктивні економічні реформи і загрожує згортанням торгової інтеграції. А сьогодні дуже важливо захищати перспективи зростаючої інтеграції в сфері торгівлі", - заявив Обстфельд.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міжнародний валютний фонд очікує зниження економіки Росії в 2016 році на 0,8%, раніше, в липні, він оцінював його у 1,2%, в квітні в 1,8%.

Як відомо, Міжнародний валютний фонд зберіг прогноз зростання економіки України за підсумками 2016 року на рівні 1,5%, але при цьому поліпшив прогноз інфляції до 13% з 15,1%.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!