"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Депутат-утікач Онищенко отримав з бюджету понад 66 тисяч гривень

Вівторок, 4 жовтня 2016, 11:25

У червні-серпні 2016 року народному депутату Олександру Онищенку нараховано та виплачено з бюджету 52,275 тисяч гривень на виконання депутатських повноважень.

Про це у своєму блозі на УП пише керівник відділу з протидії корупції Центру "Ейдос" Гліб Канєвський.

"Також депутат-утікач встиг прихопити з собою зарплату за перший місяць літа. За період роботи з 1 червня по 4 липня цього року Онищенко отримав 14,499 тисяч гривень заробітної плати", - пише автор.

За його словами, таким чином Онищенко, перебуваючи у розшуку, примудрився за літо отримати з бюджету понад 66 тисяч гривень.

Реклама:

В апараті наголошують, що в інші літні дні до вересня включно зарплата не виплачувалася. Допомога з тимчасової непрацездатності чи щорічна відпустка також не нараховувались та не виплачувались.

Канєвський також оприлюднив запит до апарату Верховної Ради.

 

Як відомо, ще 5 липня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт депутата Онищенка. Втім на момент голосування обранець уже втік за кордон.

Народного депутата звинувачують в організації схеми по перепродажу купленого у держкомпаній газу своїм же фірмам за заниженими цінами. Збитки оцінюються у суму понад 1,6 мільярда гривень.

Раніше оголошений в розшук, підозрюваний в розтраті депутат Олександр Онищенко з Лондона заявив, що президент Петро Порошенко намагався через нього купити телеканал "112 Україна".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!