"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Три фракції виступають проти ринку землі

Вівторок, 4 жовтня 2016, 11:01

Фракції "Народного фронту", "Батьківщини" і "Радикальної партії" виступають за продовження мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення.

Про це заявили голови трьох фракцій, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми вимагаємо невідкладно розглянути в залі парламенту законопроект про продовження терміну дії мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення, як мінімум до 2020 року", - заявив лідер фракції "Радикальної партії" Олег Ляшко в ході пленарного засідання Верховної Ради у вівторок.

Він повідомив, що відповідний законопроект зареєстрований у парламенті.

Реклама:

Лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко також висловилася за розгляд питання про пролонгацію мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення.

Раніше глава фракції "Народний фронт" Максим Бурбак також висловився за продовження мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення.

У той же час, 3 жовтня в ході присвяченого оприлюдненню матеріалів другого перегляду програми розширеного фінансування EFF для України конференц-коллу глава місії МВФ в Україні Рон Ван Руден, кажучи про земельну реформу зазначив, що існуючий мораторій унеможливлює повноцінний розвиток сільськогосподарського сектора і використання землі в якості застави для отримання кредитів.

"Тому для України важливо рухатися вперед із земельною реформою і внести в парламент нове законодавство, яке дозволить продаж землі", - сказав представник МВФ.

Раніше повідомлялося, МВФ виступає за прийняття законопроекту про обіг сільськогосподарських земель та прийняття закону, що підсилює норми Цивільного процесуального кодексу та Господарсько-процесуального кодексу щодо внутрішніх транзакцій і арешту банківських рахунків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!