"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Мін'юсті кажуть, що конфіскація житла за борги фактично не застосовується

Понеділок, 3 жовтня 2016, 19:45

Стягнення житлових приміщень боржників при виконанні рішень про стягнення комунальних платежів нині фактично не застосовується.

Про це йдеться у роз’ясненні Міністерства юстиції.

Як наголошується, діюче в Україні законодавство гарантує захист права людини на житло, яке закріплене в Конституції України.

Зокрема Закон "Про виконавче провадження" забороняє забирати єдине житло боржника та земельну ділянку, на якій воно розташоване.

Реклама:

"Водночас, з метою захисту прав дітей, чинним законодавством заборонено відчуження нерухомого майна, в якому зареєстровані неповнолітні. У таких випадках необхідний попередній дозвіл органів опіки та піклування", - йдеться у повідомленні.

"Разом з тим, встановлений законом порядок стягнення майна боржника передбачає, що в першу чергу борг має бути погашений за рахунок коштів боржника, а у разі відсутності коштів іншого майна, і лише в крайньому випадку застосовується стягнення житла", - повідомляє прес-служба.

Нагадаємо, Кабінет міністрів розробляє механізм монетизації невикористаних під час опалювального сезону коштів житлової субсидії.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: