"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Податковий борг "Укрнафти" досяг майже 12 мільярдів

Понеділок, 3 жовтня 2016, 13:54

"Укрнафта" продовжує накопичувати борги за платежами до бюджету. 

Про це повідомляє ZN.UA з посиланням на прес-службу НАК "Нафтогаз України".

Так, станом на 1 вересня 2016 р. заборгованість "Укрнафти" перед держбюджетом за податками (з урахуванням нарахованих ДФС штрафів і пені) фактично становить 11,9 млрд грн. Найбільші суми заборгованості: рентна плата (за користування надрами) — 10,1 млрд грн і несплачений вчасно податок на прибуток — 1,2 млрд грн.

Як зазначають у НАК "Нафтогаз України", яка уповноважена представляти інтереси держави (51% акцій у статутному капіталі "Укрнафти"), протягом 2016 р. ПАТ "Укрнафта" продовжує накопичувати борги за платежами до бюджету. 

Реклама:

За наявною у "Нафтогазу" інформацією, із нарахованих протягом січня-серпня поточного року 7 млрд грн податків, зборів (обов'язкових платежів) товариством до державного бюджету сплачено лише 4,7 млрд грн, або 67% загального обсягу нарахованих податкових зобов'язань.

Як зазначають у "Нафтогазі", зростання боргу "Укрнафти" перед держбюджетом є наслідком передусім непогашення боргів, що були сформовані під час зміни керівництва товариства у 2015 р. На діяльність "Укрнафти" також негативно впливає зменшення доходів через падіння цін на нафту.

Виведення "Укрнафти" з кризового стану, вважають у "Нафтогазі", потребує комплексного рішення, яке мають підтримати і акціонери, і кредитори товариства. Такої єдності у позиціях сторін наразі немає.

Як відомо, ПАТ "Укрнафта", найбільша нафтовидобувна компанія країни, в січні-червні 2016 року отримала чистий збиток 10,091 мільйона гривень проти 3,910 мільярда гривень чистого прибутку за аналогічний період 2015 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: