Мінфін очікує ще мільярд доларів під гарантії США

Понеділок, 3 жовтня 2016, 12:07

Україна очікує отримання четвертої частини коштів у розмірі 1 млрд доларів під гарантії уряду США.

Про це йдеться в повідомленні Мінфіну, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Крім продовження технічної допомоги, ми сподіваємося на продовження співпраці в напрямку отримання нового 1 млрд дол під гарантії уряду США. Кредитні гарантії йдуть на невідкладні потреби бюджету і надаються під дуже низькі відсотки за результатами виконання реформ", - повідомили в Міністерстві фінансів.

Україна вже отримала 3 млрд дол під кредитні гарантії США частинами по 1 млрд дол щорічно, в тому числі 29 вересня поточного року: в поточному році кошти були залучені за найбільш вигідною в історії України процентною ставкою за євробондами в 1,471%.

Реклама:

У Мінфіні також повідомили, що в ході зустрічі міністра фінансів Олександра Данилюка із заступником міністра фінансів США Клей Бери і Лари МакДональд на минулому тижні в Києві обговорювалися бюджетний процес, реформа ДФС, програма МВФ, подальша технічна допомога Мінфіну, а також візит міністра фінансів до Вашингтона.

У міністерстві нагадали, що 7-9 жовтня відбудуться щорічні збори МВФ і Світового Банку (СБ).

"Під час поїздки плануються зустрічі Данилюка з керівництвом МВФ, СБ, Міжнародної фінансової корпорації, Європейського банку реконструкції і розвитку, міністерства фінансів США та інших країн, а також виступи в провідних інститутах і дослідницьких центрах", - повідомили в Мінфіні.

Як відомо, 29 вересня Україна отримала на рахунок мільярд доларів під гарантії США.

Нагадаємо, 22 вересня Міністерство фінансів України розмістило єврооблігації на 1 млрд доларів під гарантії США за найнижчою в історії України ставкою у 1,471%.

Напередодні, Кабінет міністрів затвердив умови випуску облігацій зовнішньої позики під гарантії США.

Раніше США підтвердили готовність надати Україні 1 млрд доларів під свої державні гарантії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!