"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ врегулював проведення валютних інтервенцій

П'ятниця, 28 жовтня 2016, 20:35

Національний банк створив нормативно-правову базу для запровадження нової форми валютних інтервенцій - запиту щодо найкращого курсу.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Як наголошується, інтервенція із запитом щодо найкращого курсу є найбільш ефективним інструментом для згладжування функціонування міжбанку. Нова форма інтервенцій дає змогу оперативно реагувати на зміну ситуації на валютному ринку.

"Здійснення запиту щодо найкращого курсу відбуватиметься таким чином. Спочатку НБУ здійснює у банків запит щодо ціни на купівлю/продаж валюти через торговельно-інформаційні системи. Отримавши пропозиції банків, Національний банк укладає угоду з тим банком, який запропонував найкращу ціну", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

"Для участі в інтервенції у формі запиту щодо найкращого курсу Нацбанк обиратиме банки за прозорими критеріями. А саме - банк повинен входити до переліку з двадцяти банків, які за попередній квартал мали найбільші обсяги операцій з купівлі та продажу інвалюти з іншими учасниками міжбанку та НБУ", - повідомляє прес-служба.

Як зазначається, на початку кожного кварталу Нацбанк електронною поштою направлятиме банкам перелік банків, які в поточному кварталі можуть стати учасниками такої валютної інтервенції.

Зміни запроваджуються постановою НБУ № 397 від 28 жовтня 2016 року, яка набуває чинності з 29 жовтня.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: